Saturday, December 15, 2012

Cum se curata bijuteriile de aur

Culoarea frumoasa si stralucitoare a aurului cu timpul se estompeaza. In timp, bijuteriile nu mai arata la fel de impresionant ca atunci cand le-am cumparat din magazin. Pentru a le pastra stralucirea este necesar de le curata periodic.

Desigur, puteti apela la profesionisti, dar daca nu doriti sa cheltuiti bani si timp atunci aflati ca puteti sa va curatati bijuteriile de aur la domiciliu si nu este atat de dificil cum pare la prima vedere. Daca pe bijuteriile voastre s-a asezat doar praf, atunci puteti sa le curatati usor folosind sapun.

Daca insa bijuteriile voastre si-au pierdut stralucirea prin oxidare (acest lucru este posibil pentru ca bijuteriile de aur nu sunt 100% din aur, ci includ in ele si aliaje de alte metale), atunci puteti apela la urmatori pasi:

Spalarea bijuteriei de aur

Acest pas ajuta la curatarea de murdarie si praf. Este o spalare obisnuita. Luati apa calda si adaugati un agent de curatare (sapun, sampon, detergent de vase lichid, detergent de rufe). Folositi o periuta de dinti moale si frecati bine. Limpeziti in apa curata si apoi uscati-le.

Atentie la limpezire, daca o veti face in chiuveta sa blocati scurgerea sa nu va cada cumva bijuteria din mana si sa o pierdeti. Daca dupa aceasta spalare bijuteria voastra nu a devenit stralucitoare este nevoie sa treceti la pasul urmator.

Curatarea uscata a bijuteriilor de aur

Pentru aceasta a doua curatare aveti nevoie de o solutie de amoniac de la farmacie. Turnati solutia intr-un mic recipient in care veti pune bijuteriile de aur pentru 2-3 ore. Daca bijuteria de aur este puternic oxidata atunci o puteti lasa in solutie si peste noapte. Dupa ce scoateti bijuteria din solutia de amoniac, o clatiti in jet de apa si apoi o puneti la uscat.

Daca nici dupa aceasta curatare bijuteria voastra nu a devenit stralucitoare atunci treceti la pasul urmator.
Curatare mecanica

Daca curatarea cu amoniac nu a obtinut rezultatele dorite atunci acest lucru se datoreaza faptului ca pe bijuteriile vostre s-a format un strat de sulfura de amoniu care este mai greu de dizolvat. Aveti nevoie de o pasta speciala realizata pe baza de apa cu sapun, vaselina si ulei vegetal. Pe o perie moale sau o carpa moale aplicati o cantitate mica de pasta speciala si frecati usor suprafata murdara a bijuteriilor din aur.

Dupa curatare este necesar pentru a elimina resturile prin splarea cu alcool etilic sau vodca. Utilizarea de alcool sau vodca va duce la eliminarea peliculei subtiri de ulei care e posibil sa se formeze prin utilizarea acestei paste speciale. In final bijuteria se curata cu jet de apa si se usuca.

Evitati sa folositi materiale de curatat abrazive, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, deoarece acestea pot zgaria bijuteriile de aur si sa le lase fara luciu pentru totdeauna. De asemenea, mijloacele de curatare agresive vor indeparta si un strat de aur fin, ceea ce va conduce la scaderea greutatii bijuteriei vostre de aur.

1 comment:

  1. Hitachi Ac Repair Center in Delhi Split Ac Repair in Delhi Fridge,Window Ac,split ac Gas Filling service in Delhi All Electronic Machine Repair Samsung, Lg Ac Installation near me Led Tv Repair DelhiAc Service in Dwark

    ReplyDelete