Monday, January 16, 2012

Bijuterii Fantezie Bocane.ro cu pietre naturale

Stim ca noile Bijuterii Fantezie Bocane ti-au starnit curiozitatea si bucuria de a pasi in lumea pietrelor naturale. Asa ca ne-am gandit ca ar fi frumos sa afli mai multe despre aceste mici minuni ale naturii, care si-au primit forma in mana lucratorului grijuliu, pentru a iti oferi o oaza de frumusete delicata.

Piatra Agat – poate cea mai surprinzatoare pietra semipretioasa, Agatul poate aparea intr-o superba varietate de culori si combinatii, de multe ori piatra avand inele interioare colorate. In vremurile vechi, era pastrat cu sfintenie ca talisman care potolea setea in desert si trata febra si inimile ranite in dragoste.  Se mai crede ca Agatul vindeca insomnia si aduce vise frumoase celor care il poarta.


Piatra Aventurin – este o varietate de Cuart, care apare in culori care variaza de la verde stralucitor sau pal pana la oranj-piersica, albastru sau crem. Aventurinul este piatra celor care isi cauta norocul, si se spune ca reduce stresul, ofera incredere in sine si creativitate celor care o poarta.
Piatra Bloodstone – una din multele varietati de Calcedonie, aceasta piatra poate varia de la nuante de verde inchis cu mici pete ruginii sau rosii, pana la un rosu rubiniu, cu vinisoare delicate in nuante inchise. Piatra Bloodstone are si simbolistica religioasa – multi cred ca piatra si-a capatat culoarea fiind patata cu sangele lui Iisus. Astazi cele mai mari zacaminte se gasesc in India, unde si astazi este transformata in pulbere si folosita ca afrodisiac. Atentie la ingrijirea acestei pietre: este foarte delicata si se zgarie usor.Piatra Jad – variaza de usor translucida la complet mata, in nuante de verde, uneori cu pete albe, dar si galben, roz, violet sau negru, sau combinatii fascinante intre aceste culori. In vechime se credea ca Jadul creste forta fizica si longevitatea, si era simbolul dragostei si virtutii.Piatra Ochi de Pisica – o varietate a Cuartului, din aceeasi familie cu Ochiul de Tigru, la o privire mai atenta pare a avea o structura fibroasa, cu un efect cu adevarat fascinant. Se spune ca Ochiul de Pisica pastreaza sanatatea celui care o poarta si aduce bunastare spirituala.Piatra Lemonstone – este o varietate superba de piatra semipretioasa, in nuante vii de galben, asa cum sugereaza si numele ei. Se spune ca este piatra romanticilor incurabili, dar si ca ar avea darul de a atrage dragostea. Fetele obisnuiau sa ascunda o piatra de Lemonstone in hainele celui pe care il indrageau, pentru a il face sa se indragosteasca de ele.Piatra Ochi de Tigru – tot o varietate de Cuart, inrudita cu Ochiul de Pisica, Ochiul de Tigru este o piatra inchisa la culoare, adesea aproape neagra, din care stralucesc fibre in nuante de la ruginiu si ciocolatiu si chiar scanteieri aurii. O forma mai rara, cunoscuta uneori si sub numele de Ochi de Soim, are nuante delicate de albastru. Ochiul de Tigru este piatra pe care vrei o porti pentru a obtine succesul in afaceri.


Piatra Turcoaz – este o piatra relativ moale, in culori vii, care variaza de la bleu deschis pana la verde aprins, si mai rar ivoriu, cu mici crapaturi caracteristice pe suprafata. In timpuri vechi Turcoazul era considerat aducator de bunastare financiara, si o buna protectie impotriva fortelor intunecate. Si astazi se crede ca protejeaza impotriva depresiei si tristetii.


Piatra Ametist – este cea mai pretioasa varietate de Cuart, in nuante de la violet aprins la lavanda. In vechime se credea ca Ametistul este piatra care protejeaza impotriva durerilor cronice,  insomniei si dependentelor si se spune ca este piatra care poate aduce fericirea.Piatra Jasp – este un tip de Calcedonie usor granulata, care poate aparea intr-o mare varietate de culori, de la rosu, ciocolatiu, roz, galben, verde, multiple nuante de albastru si violet. De multe ori contine diverse materii organice, care ii ofera modele deosebite. Proprietatile de care se crede ca s-ar bucura Jaspul sunt multe: de la aducator de noroc si bucurie pana la protector impotriva muscaturilor de sarpe sau paianjen.


Piatra Spiderstone – „piatra paianjenului”  este usor de recunoscut dupa reteaua de crapaturi fine care ii strabat suprafata. Culorile in care apare piatra sunt numeroase, de la ivoriu pal pana la verde, albastru, violet si rosu. Mult timp s-a crezut ca aceste pietre sunt cu adevarat produse de un paianjen (Kreuzspinne, paianjenul-cruce) si ca ar avea darul de a vindeca orice boala.


Piatra Opal – are cea mai larga paleta de forme si culori, de la „Opalul negru” pana la pietre cu luminscente colorate. Opalul isi trage numele din cuvantul sanscrit „upala” – piatra pretioasa, si este cunoscut si apreciat din vechime.  Se spune ca Opalul are nevoie sa fie purtat, si ca va straluci cu atat mai mult timp cu cat este purtat mai des.


Piatra Moonstone – poate aparea nuante  pale de albastru, piersica, verde, gri, sau, cea mai cunoscuta forma, aproape perfect translucid argintie. In vechea Roma, bijutierii considerau Moonstone, „piatra Lunii”, ca fiind cu adevarat formata din lumina delicata a lunii prinsa intr-o piatra. Se spune despre ea ca aduce noroc si protejeaza femeile si copiii si ca poti citi viitorul intr-o Moonstone tinuta in mana intr-o noapte cu luna plina.


Piatra Phoenix – apare in general nuante de verde si albastru, si este usor de recunoscut dupa aspectul specific, cu aglomerari de culoare peste zonele in nuante inchise, uneori chiar negre. Se spune despre piatra Phoenix ca s-ar fi format din lacrimile Pasarii Phoenix si ca ar garanta longevitate si sanatate celui care o poarta.


Piatra Sodalit – inrudita cu Lapis Lazuli, piatra de culoare albastra, pana la nuante de violet, patata cu alb sau ivoriu are un aspect unic. In afara de frumusetea sa fascinanta, se crede ca Sodalitul aduce succesul in afaceri si protejeaza impotriva celor rauvoitori.

0 comments:

Post a Comment