Monday, January 16, 2012

Accesorii in trend - Perlele

Perla a fost o sursa de fascinatie timp de multe milenii pentru oamenii de stiinta si poeti. Magice si feminine, singurele „giuvaieruri” create de o fiinta vie (o scoica cunoscuta sub numele de stridie), inspira caldura si naturalete, dar in acelasi timp au reusit sa isi pastreze statutul de simbol al luxului, discretiei clasice si romantismului chiar si astazi.
Perlele sunt unele dintre primele bijuterii cunoscute omului - vechile civilizatii din Orientul Mijlociu si Asia le apreciau inca din 3500 i.H., iar un colier cu perla vechi de peste 2000 de ani a fost gasit in sarcofagul unei printese din vechea Persie.

In vechi timpuri se credea ca perlele au puteri magice, si erau purtate nu numai ca bijuterii si simboluri ale statutului social si bogatiei, ci si pentru a indeparta spiritele rele, a videca boli si a aduce noroc. Ele erau si simbolurile castitatii, feminitatii delicate si puritatii purtatoarei lor.

Si astazi perlele sunt considerate simbolistice pentru o relatie sau o casnicie lunga si fericita si sunt simbolurile aniversarii a 3 si 30 de ani de la casatorie, si considerate unul dintre cele mai potrivite daruri pentru o tanara mireasa. Se crede ca perlele purtate in ziua nuntii vor aduce fericire tinerilor casatoriti si vor ajuta la evitarea suferintei si lacrimilor miresei de-a lungul casniciei.

Perla este asociata lunii Iunie si nativilor din zodia Gemenilor si este purtata si ca talisman care protejeaza impotriva focului.

Povestea nasterii unei perle nu este usoara pentru scoica-mama: un fir de nisip isi face loc in cochilia ei, provocandu-i durere. Ca sa se apere, ea inconjoara acest fir de nisip in multe straturi de sidef in decursul unei lungi perioade de timp. In culturile antice perlele erau asociate cu Luna, si se credea ca atunci cand o scoica este atinsa de o zeitate, rezultatul este crearea perfectiunii in forma perlei.

Perlele sunt accesoriul care nu va cadea niciodata in dizgratie, ci, in ciuda faptului ca au fost iubite si purtate de mii de ani, continua sa faca o declaratie de stil pentru cea care le poarta. Nu numai ca sunt accesoriul ideal pentru o tinuta clasica, dar anul acesta sunt in trend!

Daca vrei sa fii cat mai la moda, incearca sa porti perle la tinute de zi sau de birou, dar si la tinute casual sau chiar in combinatie cu costumul de baie si o rochita in culori vii, in drum spre plaja.

Personaje clasice, ca Elizabeth Taylor si Regina Elisabeta a Marii Britanii, dar si celebritati actuale cum sunt Angelina Jolie, Sandra Bullock si Jennifer Anniston si-au aratat in public preferinta cu privire la stralucirea acestui tip de bijuterie.

Te-am convins? Atunci te asteptam pe www.Bocane.ro pentru o colectie cu adevarat spectaculoasa de bijuterii de argint cu Perle, de la cercei fini pana la pandative si bratari superbe.

0 comments:

Post a Comment